Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Новини от НАП - Видин

39 на сто от декларациите са подадени по електронен път

01.08.2013 | Новини от Видин | Новини от НАП

Приключи подаването на декларациите за дължими данъци за второто тримесечие на 2013 г.

928 физически лица и фирми от Видинска област подадоха, в Офиса на НАП, своите декларации за авансови данъци за второто тримесечие на 2013 година в законово определеният срок - 31 юли. 39 на сто от декларациите са подадени по електронен път. Декларацията за дължими авансови данъци по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 201, ал. 1 от ЗКПО (образец 4001) се подава три пъти годишно – в сроковете за внасяне на дължимите данъци, за доходите придобити през ІV-то тримесечие на годината данък не се дължи, съответно не се и декларира.

Този вид данъчна декларация се подава от:

  • Физически лица, които имат доходи, например в качеството си на наемодатели на физически лица, както и нотариуси, адвокати, стоматолози и др. самоосигуряващи се лица;
  • Всички предприятия или самоосигуряващи се лица, което изплащат на физически лица доходи извън тези по трудов договор и са задължени да удържат данък;
  • Фирмите, които дължат данъци при източника по Закона за корпоративното подоходно облагане, като например данъци върху дивидентите и ликвидационните дялове в полза на чужди фирми и местни дружества, които не са търговци, включително и общините.

На 31 юли 2013 година изтече и срока за деклариране на данъците, които са били дължими, но не са внесени към 31.12.2012 година. Най-общо това са данъци, които в съответствие със ЗДДФЛ е трябвало е да бъдат внесени до посочената дата, но по една или друга причина, това не е направено от задълженото лице. В този срок 251 фирми и граждани подадоха своите декларации в Офиса на НАП - Видин.
Повече информация за попълване на декларациите, плащане на данъците и осигурителните вноски, може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на един разговор, на интернет страницата на НАП - www.nap.bg или в офисите на приходната агенция, въпроси могат да се задават и чрез електронната поща на адрес infocenter@nra.bg.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.