Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Бизнес статии

Облекчени условия за финансиране на бизнес

13.07.2013 | Новини от Видин | Бизнес теми и новини

Облекчени условия за финансиране на бизнес залага стратегията за фирмите до 2020 г.

business

До няколко години трябва да заработят и програми за стимулиране на предприемачеството, пише в документа за развитието на малкия и среден бизнес, съобщава Investor.bg

Фокусът на националната стратегия за насърчаване на малкия бизнес е върху усилията към младежите в училище и завършилите, както и към жените и хората над 50 години, които трудно се включват на трудовия пазар. Акцент ще бъде и стимулирането на предприемачеството още от ученическа възраст. Това е записано в Националната стратегия за развитието на малкия бизнес за периода 2014 – 2020 година.

Това е и насоката, препоръчана от Европейската комисия, защото именно развитието на собствен бизнес беше посочено от европейските институции преди години като основа на намаляването на безработицата и съживяването на икономиката на Стария континент. Затова и предложенията в стратегията са за обучения по предприемачество в училищата, включително и тези по изкуства. В училищата трябва да има подготвени кадри, които да провеждат обучението, съобразено обаче с нуждите на бизнеса.

Освен това основните цели са облекчени условия за стартиране на бизнеса и финансиране, ще бъде намалено времето за отговор, регистрация или реакция при поставени в съответните органи казуси. До 2020 година трябва да заработят още и програми за стартиране на предприемачеството, както и да бъде изградена мрежа на жените предприемачи, е записано още в документа. Малките и средните предприятия са в основата на всяка икономика – не само в България, но и в целия ЕС, те съставляват над 99% от всички регистрирани компании. Бърз преглед на сектора обаче показва, че на българските предприятия липсва потенциал за високотехнологично производство. Данните показват, че основната част от малките предприятия у нас се занимават с търговия на дребно (над 30%). За сравнение в ЕС с търговия се занимават едва 17% от малките предприятия. Основните дейности на фирмите от този мащаб в Европа са бизнес услугите.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
finance

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.