Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Бизнес статии

Кога алчността е добър финансов съветник

20.06.2013 | Новини от Видин | Бизнес теми и новини

Може и да прозвучи парадоксално, но понякога да се погрижиш първо за себе си означава да защитиш и благосъстоянието на семейството си.

business

Няма спор, че в болшинството от случаите алчността е лош съветник – да вземем за пример финансовите пирамиди, които, с щедрите си обещания, лесно заглушават гласа на разума. Не винаги обаче е грях да искаш повече. Yahoo! Finance представя четири случая, в които си струва да проявим малко егоизъм, пише Експерт.БГ

Много родители поставят интереса на детето си на първо място, и насочват всеки непохарчен лев към парите, спестявани за университета. Това обаче не трябва да става за сметка на собствения ви пенсионен фонд. Защо? Докато младежите могат да ползват кредит за образование, никой няма да ви даде заем, ако останете без пари на старини. И нещо повече – по лесно е да избуташ четири години в колежа „на червено”, отколкото 20 или 30 години с мизерна пенсия.

Да, бракът означава да споделяте радост и беди, но не и непременно банковите си сметки. Особено ако партньорът ви е имал неизплатени заеми преди да мине под венчилото, би било по-добре и за двама ви поне вие да запазите кредитната си история чиста. И не забравяйте – всеки допуска грешки, така че и ако двамата разполагате с известна финансова независимост, ще ви е по-лесно да преодолеете тежките моменти.

След като си откриете собствена сметка, не забравяйте да внасяте известни суми в нея като абсолютен приоритет – дори това да означава да се лишите от някои луксове. Едва след като спесите сума, равна на шест до девет месечни заплати, може малко да поотдъхнете. В случай, че се разболеете, или останете без работа, ще сте благодарен, че сте проявили доза разумен егоизъм.

Понякога, стреснати да не изглеждаме алчни, проявяваме вредна скромност. Този проблем се среща най-вече при нежния пол. Според Националното бюро за икономически изследвания на САЩ, жените по-често провявяват скрупули, когато преговарят за заплатата си. Именно това е и една от причините те да взимат по-малко от колегите си мъже. Психолозите съветват, преди да отидете на интервю, да помислите каква би била идеалната за длъжността ви заплата. И ако ви помолят да кажете условията си, споменете 10 до 15% по-голяма сума, за да има място за отстъпки. Не се притеснявайте, че проявявате алчност – вие просто искате това, което ви се полага.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.