Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Криминални новини от Видин

За 6 месеца 175 катастрофи с пет жертви и 30 ранени

24.07.2013 | Новини от Видин | Криминални новини от Видин

7651 нарушения установили пътните полицаи при проверки в региона.

От 1 януари до 30 юни 2013г. на територията на област Видин са станали общо 175 катастрофи, загинали са петима, 30 са били ранени. (За същия период на 2012г. броя на пътно-транспортните произшествия е бил 189, с петима загинали и 22 ранени лица.) През месец април са регистрирани най-много катастрофи 37, с една жертва и трима ранени. През месец февруари броя на катастрофите е бил 19 с три жертви и петима ранени. През месец юни при 22 пътни произшествия е загинал един, а петима били ранени. Най-голям брой пътни инциденти са станали на територията на община Видин – 130 катастрофи с две жертви и 20 ранени, в община Димово са регистрирани девет пътно-транспортни произшествия, загинал е един, ранени са трима. На територията на община Ново село катастрофите са били седем, с две жертви и петима ранени.

През първите шест месеца на годината в населените места на областта са регистрирани 122 катастрофи, с пет жертви и 19 ранени. Пострадалите и загиналите при катастрофи са в следните населени места: в гр.Дунавци – две жертви; в с.Ново село – две жертви и двама ранени; в с.Костичовци – една жертва на катастрофа; в гр.Видин - седем ранени; в с.Флорентин - трима ранени; в с.Кутово - един ранен. Извън населите места на областта са регистрирани 53 пътно-транспортни произшествия с 11 ранени. По пътища І клас катастрофите са били 22 с четирима ранени; по пътища ІІ клас - 13 инциденти с двама ранени; по пътища ІІІ клас са регистрирани 12 пътни произшествия с трима ранени. По общински пътища са възникнали шест пътно-транспортни произшествия с двама ранени.

От януари до юни на територията на Видинска област са регистрирани седем катастрофи с участието на деца, загинали са три деца, а две са били ранени. 56 от катастрофите, с четири жертви и 11 ранени са възникнали по вина на водачи, шофирали със скорости надвишаващи максимално допустимите и несъобразени с конкретните пътни и атмосферни условия; 42 пътни инциденти са станали в резултат на неспазване на предимство; употребата на алкохол довела до девет пътно-транспортни произшествия с трима ранени; при неправилни маневри са станали 24 катастрофи със седем ранени. Неправоспособни водачи са предизвикали 12 катастрофи с материални щети. При извършените от пътните полицаи проверки по пътищата в област Видин през шестмесечието са били констатирани 7651 нарушения, за които са съставени 3131 акта и наложени 4510 глоби по фиш. 1550 случая на превишена и несъобразена с пътните условия скорост са установили служителите на реда - това е най-честото нарушение. Броят на заловените да шофират след употреба на алкохол е 96, а на неправоспособните водачи 219. Случаите на неизползване на обезопасителен колан и каска са 1270.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.