Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Областният на Видин разписа писмо до кметовете на общини

24.06.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

С писмото изиска издаваните административни актове, касаещи обществен интерес, да бъдат изпращани в Областна администрация Видин, съобщиха от администрацията.

Контрол за законосъобразност на административните актове, издавани от органите на местното самоуправление в област Видин.

Областният управител на област Видин, инж. Кръстьо Спасов разписа писмо до кметовете на общини в област Видин, с което изиска издаваните административни актове, касаещи обществен интерес, да бъдат изпращани в Областна администрация Видин, с цел осъществяване на контрол за законосъобразност. Основание за искането на областния управител са вменените му задължения в Закона за администрацията, свързани с осигуряване спазването на законността на територията на областта и осъществяване на административен контрол по изпълнението на административните актове, както и упражняване на контрол по законосъобразността на актовете и действията на органите на местното самоуправление и местната администрация.

Съгласно посочения нормативен акт, ръководителите на териториални звена на централната администрация на изпълнителната власт на територията на областта, кметовете и председателите на общинските съвети предоставят исканите от областния управител информация и документи във връзка с изпълнение на правомощията му, освен когато те съставляват държавна или служебна тайна. Кметовете на общини от областта следва да изпращат в Областна администрация Видин, административните актове от обществен интерес в 7 – дневен срок от издаването им - е посочено още в писмото на Областния управител на област Видин.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.