Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Видин има готовност да посрещне китайски инвестиции

01.07.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Кметът на Община Видин Герго Гергов участва в Българо-китайски бизнес форум, който се проведе в София, съобщиха от общината.

Събитието се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерството на икономиката и енергегиката. Поканата към видинския кмет във форума бе отправена след проведени разговори и проявен интерес от негова страна пред посланика на Китай у нас Н. Пр. Гоу Йеджоу. Форумът се провежда в рамките на посещението на китайска делегация в България, водена от Ли Фумин, директор на Комисията за надзор и управление на държавните активи към местното народно правителство в гр. Тиендзин. Представители на около 40 държавни китайски компании в различни сектори са част от делегацията. Срещата бе открита от Никола Стоянов, изпълнителен директор на ИАНСМП. В приветствието си към участниците Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката изрази задоволството си от успешното партньорство между България и Китай.

Той посочи, че Китай заема централно място сред търговските пазари на ЕС. И уточни, че през 2012 г. търговският обмен между Китай и ЕС възлиза на повече от 430 млрд. евро. Стойнев обясни, че България е с най-ниските данъци в ЕС, предлага евтина и качествена работна ръка и е изключително привлекателна бизнес дестинация. Посланикът на Китай Гоу Йеджоу също изказа удовлетворението си от разширяването на взаимоотношенията между двете страни. Той отчете, че ръста на търговския обмен между България и Китай през 2012 г. е надхвърлил 1,8 млрд. долара. По време на форума бяха направени и няколко презентации. В тази на Валери Андреев, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони” ЕАД бе коментирана възможността за китайски инвестиции приоритетно в градовете София, Русе и Плевен. Видин също бе посочен, като се конкретизира, че с приключване на строителството на Дунав мост 2 фирмата-изпълнител на обекта FCC е освободила 200 дка площи с изградена инфраструктура, което би представлявало интерес за чужди предприемачи. Видинският кмет Герго Гергов е на мнение, че китайски компании могат да бъдат заинтересовани от инвестиране в нашия регион в сферата на поливното земеделие и изграждане на преработвателни предприятия за селскостопанска продукция.

Затова е необходимо и от страна на държавата да бъде насочен фокусът към този край на Северозападна България, за да се съживи аграрния сектор и се стимулират производителите на селскостопанска продукция. Целта на Българо-китайския бизнес форум е да се осигурят възможности за създаване на преки контакти между български предприятия и потенциални техни партньори от Китай за производствено коопериране, за увеличаване обема на българския износ, за обмен на добри производствени и търговски практики.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.