Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Спешен ремонт на основните пътища към Дунав мост 2

15.07.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Областният управител инж. Кръстьо Спасов настоява за спешен ремонт на основните пътища към моста при Видин – Калафат.

Той потърси съдействие за това от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), след като от Областно пътно управление - Видин не предоставиха необходимата информация относно нерешените с години критични пътни участъци в региона. В отговора си до инж. Кръстьо Спасов Видинското пътно управление отбелязва, че не е в неговата компетентност да даде становище и предложения за стартиране на действия за подобряването на проблемните участъци от републиканската пътна мрежа, съобщиха от областна администрация.

В писмо до председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров, областният управител на Видин посочва необходимостта от намиране на спешно решение за два основни проблемни пътни участъка на територията на областта – „Димово – Ружинци” на главен път Е-79 и отклонението от него при с. Гайтанци. Като основни мотиви инж. Кръстьо Спасов посочва засиления трафик през новия мост: за периода от 14 юни до 3 юли 2013 г. по мостовото съоръжение над река Дунав са преминали 36 548 моторни превозни средства, от които 13 179 са тежкотоварните камиони. Средно на ден през границата при Видин – Калафат преминават 1827 МПС.

Областният управител настоява за ускорено изпълнение на пътния участък „Димово – Ружинци”. Пръвоначално трябва да стартират строителните дейности върху трасирания нов двулентов пътен участък, по който има извършени строително – ремонтни работи. Идеята за четирилентов път може да се осъществи на следващ етап, за да не бъде сега пречка пред стартирането на дейностите по новото трасе. С проектирането и изграждането на тази 20-километрова отсечка ще се осигури директна скоростна пътна връзка между гр. Димово и с. Ружинци, без преминаване през населени места. Сега движението по главен път Е-79 е особено проблемно в участъка при с. Скомля, където е затруднено преминаването на тежкотоварните автомобили. Участъкът е изключително критичен през зимния период.

Вторият проект, който е за изграждане на ново трасе – отклонение от Е-79 при с.Гайтанци, също ще допринесе значително за регулирането и разтоварването на трафика по главния път, тъй като ще позволи движението да заобикаля селото и да се включва в съществуващото трасе на пътя за гр. Лом след с. Арчар. Благоприятен фактор за изпълнението на това отклонение е, че по него вече са извършени пътно-строителни работи и то е обособено като направление. Реализацията на този обект ще спомогне за решаването на редица проблеми, свързани с безопасността на движението, избягването на заливните зони от река Дунав при селата Симеоново, Ботево и Арчар, както и оплакванията на жители от тези населени места, чиито къщи са в близост до пътя с интензивен тежкотоварен трафик. Областният управител на Видин очаква да получи положителното становище на АПИ по поставените въпроси. Инж. Кръстьо Спасов ще разчита и на подкрепата на министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева, която също е информирана за проблемните места в пътната инфраструктура и необходимите мерки за решаването им.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.