Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Изграждане на пътен тунел под прохода „Петрохан”

19.07.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Областният управител на Видин подновява усилията си за изграждането на пътен тунел под прохода „Петрохан”.

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов предприе отново действия по реализацията на проекта за изграждането на пътен тунел под прохода „Петрохан”. Той съобщи за това на първата си пресконференция днес, месец след началото на втория си мандат като областен управител, съобщиха от областна администрация.
За осъществяването на проекта инж. Кръстьо Спасов е потърсил съдействието на министъра на инвестиционното проектиране проф. д-р арх. Иван Данов. В писмо до министър Данов той поставя въпроса относно възможностите за възлагане на предпроектни проучвания за изграждането на тунел под Старопланинския проход „Петрохан”.

„Изграждането на тунела е особено актуално поради факта, че в този участък пътят „София – Монтана” се явява най-късата връзка по направление на коридор №4”, подчерта областният управител. Той уточни, че с изграждането на обекта трасето ще се скъси с 46 км. В момента пътят в участъка Монтана – София през прохода „Петрохан” е с обща дължина 99 км. и е трудно проходим през планинската част, особено при зимни условия.

Строителството на тунел под прохода „Петрохан” е приоритет в Регионалния план за развитие на Северозападния район за планиране за следващия програмен период 2014-2020 г. Ускоряването на реализацията му става особено наложително след пускането в експлоатация на моста при Видин – Калафат. Директната и по-къса пътна връзка през планината е добра алтернатива за натовареното движение по автомагистрала „Хемус” в участъка „Ботевград – София”. Тя ще осигури значителна икономия на време и гориво при транспортирането на пътници и товари, и подходящи условия за интензивния вътрешен и международен автомобилен трафик. С изграждането на тунела, този участък от транспортен коридор №4 ще отговаря на всички съвременни изисквания за бързо и удобно придвижване в посока Видин – Кулата - Солун, Гърция.

За изграждането на тунела под „Петрохан” има разработени 3 варианта - с дължина от 7,105 км до 9,201 км. Прогнозната стойност на инвестиционните разходи е изчислена на около 200 млн. евро. Областният управител на Видин припомни, че през 2008 г. Министерството на транспорта е обявило открита процедура по ЗОП, която впоследствие е била прекратена, за „Предпроектно проучване по направление на път II-81 „София-Гинци-Петрохан-Монтана” като експресен път, с възможност за изграждане на пътен тунел при Петрохан”.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.