Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Откриването на Дунав мост 2 закъсня заради румънския премиер

18.06.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Церемонията по официалното откриване на Дунав мост 2, свързващ Видин и Калафат, закъсня с повече от половин час, защото премиерът на Румъния Виктор Понта не успя да пристигне навреме за тържеството, съобщи bTV.

Навреме обаче пристигнаха министър-председателят Пламен Орешарски и председателят на парламента Михаил Миков. Липсва президентът Росен Плевнелиев, който по-рано днес обясни мотивите за отсъствието си.

Негово Светейшество патриарх Неофит отслужи водосвет и благослови моста с думите: „Господи, съпътствай пътуващите и преминаващите през този мост. Предпазвай ни от всяко зло обстоятелство".

„Това прекрасно, красиво съоръжение, най-новият мост на река Дунав свързва хората от двете страни, но той ги свързва не само помежду им. Той ги свързва с Европа, той превръща Видин в кръстопътна точка на нашите връзки с Европа" - каза председателят на Народното събрание Михаил Миков на церемонията по официалното откриване. - Ние дочакахме, и това го казвам не като председател на български парламент, а като човек, роден в този край. На европейските банкноти има изобразени мостове и врати. Това не са реални мостове. Това са детайли от мостове в различни страни, които отварят врати, които свързват хората, които правят Европа силна и солидарна. Вярвам, че усещаме, че сме много по-близо до Европа. Ние не се свързваме само с нашите съседи, а и със солидарната, силна Европа, Европа на бъдещето".

Общата стойност на разходите за изпълнението на проектните и строителните работи на Дунав мост 2 и прилежащата инфраструктура, за независимия надзор и техническата помощ за подготовка и управление на проекта, както и за придобиването на терени за строителство възлиза общо на 255 660 901 евро.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.