Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

Областният управител на Видин се срещна с кмета на Калафат

24.09.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов се срещна тази сутрин с г-н Мирча Гуца, кмет на гр. Калафат в съседната румънска област Долж.

На първата си опознавателна среща те обсъдиха възможностите за по-активно сътрудничество след пускането в експлоатация на Дунав мост 2. Двамата изразиха общото мнение, че Видин и Калафат трябва да се възползват максимално ефективно от перспективите за разширяването на търговския и културен обмен, които модерната транспортна връзка осигурява между двата региона, съобщиха от областна администрация. Областният управител на Видин акцентира върху необходимостта от подобряването на пътищата, водещи към Дунав мост 2. Той информира госта си за резултатите от визитата на председателя на Народното събрание Михаил Миков и министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева във Видин преди два дни, когато бе обявено, че е започнало проектирането на четирилентов скоростен път, който да осигурява бърза и безопасна връзка от Дунав мост 2 с магистрала „Хемус” по главен път Е-79. „Надявам се строителството на този път да започне през 2015 г. Когато стане готов, разстоянието от Видин до границата с Гърция ще се изминава за 4 часа”, отбеляза инж. Кръстьо Спасов.

„Убеден съм, че всички румънци ще изберат този път за курортите в Южна България и Гърция”, каза кметът на Калафат. Г-н Гуца посочи, че на румънска територия проблемен участък от инфраструктурата на Дунав мост 2 е пътят Калафат - Крайова. Той съобщи, че в момента работи по проекти на обща стойност 10 млн. евро. Средствата ще бъдат насочени към стимулирането на стопанската активност и разкриването на работни места в малките населени места. Г-н Гуца изтъкна добрата работа на много румънски неправителствени организации, успели да привлекат европейско финансиране за област Долж.

„Нашите региони са богати, но това не се вижда”, обобщи кметът на Калафат. Той сподели, че където и да пътува по света, винаги го питат и за Видин. Според него двата района трябва да обединят усилия за развиване на туризъм, рибарство, винопроизводство и разширяване на културните връзки. За целта кметът на Калафат предложи да се изработи обща стратегия за сътрудничеството между двата региона. Инж. Кръстьо Спасов изрази съгласие, като подчерта, че интегрираният подход за инвестиции ще бъде основата за осигуряването на европейските средства през новия планов период. „Северозападният регион е приоритет на правителството и е включен като територия за целеви инвестиции в Европейското споразумение за сътрудничество, което ни дава големи надежди за преодоляването на сегашната икономическа и социална изостаналост”, отбеляза областният управител на Видин. Трябва да работим заедно – това е пътят, бяха категорични инж. Кръстьо Спасов и г-н Мирча Гуца. Кметът на Калафат отправи покана към областния управител на Видин да гостува в съседния румънски град, където разговорът им да продължи и с участието на представителите на местна и регионална власт в област Долж.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.