Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Политически новини от Видин

ГЕРБ-Видин дариха средства за охрана на "Рациария"

25.10.2013 | Новини от Видин | Политически новини от Видин

Средствата са дарени на Регионалния исторически музей за охраната на „Рациария” до края на тази година.

ПП ГЕРБ дари 1500 лв. на Регионален исторически музей - Видин. Средствата са необходими, за да се опазят и съхранят разкритите в рамките на първия археологически сезон ( октомври 2013) значителни архитектурни съоръжения и сгради в античния град Улпия Рациария край с. Арчар, община Димово - късноантична резиденция на управителя на провинция Крайбрежна Дакия, късноантичен комплекс- „ Римска баня”, северен некропол, крепостни стени и редица други, съобщиха от пресцентъра на партията.

Тяхното опазване и съхраняване изисква охрана, за която е необходимо разполагането на постоянна база, като временна постройка или фургон на самия обект, в която да работят охранителите, както и средства за трудовото им възнаграждение. С това дарение ГЕРБ отговори на апела на директора на РИМ- Видин Фионера Филипова и ръководителя на разкопките гл. ас. д- р Здравко Димитров от Националния археологически институт с музей при БАН, антична Рациария- един от най- големите, ако не и най- големият римски град, запазен на територията на днешните земи на България, да бъде спасен от иманярските набези и с общи усилия да се превърне в един от акцентите на културно –историческия туризъм на региона.

Със средствата дарени от областната структура на ГЕРБ- Видин ще бъде осигурена необходимата охрана на терена до края на тази година.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.