Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Международен фолклорен фестивал във видинско

09.08.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Над 400 участници на международен фестивал във Видин.

Днес започва 14-ото издание на Международния фолклорен фестивал на влашката, румънска песен и танц с начало 20,30 часа в село Капитановци. Участниците във фестивала ще са над 400. Утре - събота, програмата продължава с конференция във Видин, а в 17 часа през централната част на града ще премине дефиле на участниците, след което на откритата сцена площад "Бдинци" ще се състои гала-концертът на фестивала. Ще участват над 20 състава от България, Румъния и Сърбия.

Отново утре в село Флорентин ще стартира шестото издание на Международния фолклорен събор „Тъпан бие, хоро се вие”, съобщи за “Фокус” Борислав Митрашков, един от организаторите от местното читалище “Пробуда”. Съборът датира от 2000 година. Първото издание е проведено по съвместен проект с видинското училище „Христо Ботев”. На него се представят групи от Португалия, Испания, Италия, Словакия, Румъния и Сърбия. В шестото издание на събора също ще има международно участие, каза Борислав Митрашков. Поканени са два състава от Румъния. Единият е за автентичен фолклор и е от община Джорджица. Вторият румънски състав е от съседния на Видин град Калафат. В събора ще се изявят общо около 250 души. „Интересното на фестивала е, че няма ограничение във фолклора - може обработен, може и автентичен. Засягаме не само българските народни танци, засягаме етносът в Северозападна България. Именно затова се канят съседните страни като Румъния и Сърбия”, обясни Борислав Митрашков.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.