Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Група за първоначално атакуване на горските пожари

10.08.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Горско стопанство – Видин създаде група за първоначално атакуване на горските пожари.

В края на месец март и началото на април се приема план с мерки срещу горските пожари, който се съгласува с пожарните служби за ранно оповестяване и съвместни действия, съобщи Радослав Николов, заместник-директор на Държавно горско стопанство Видин. Той посочи, че годината се характеризира с два пика на пожари – в края на март и до средата на април, когато се палят сухите треви и след приключването на жътвата - в края на месец юли до края на месец август, когато се палят стърнищата.

В пожароопасния сезон от Горско стопанство Видин е определен график за наблюдение за предварително оповестяване на възникнали пожари. Създадена е и група за първоначално атакуване на тези пожари, посочи Радослав Николов. През тази година на територията на видинското Горско стопанство е имало един пожар, който е заплашвал горска територия край село Подгоре, но той е бил потушен още в самото начало и не е достигнал до самата гора. “Характерът на нашите горски територии е , че те са доста разпокъсани , в една мозаечна разпределеност спрямо земеделските територии. Факт е, че през последните пет години от 37 горски пожара всички са с причина непредпазливост. При тези пожари огънят първо обхваща земеделски територии и след това навлиза в горите“, посочи Радослав Николов. Според него това се случва при опожаряване на стърнища. Той посочи, че обикновено нарушителите палят стърнищата и след това бързо напускат местопроизшествието и така не могат да бъдат заловени. “Като пример мога да дам, че преди седмица е опожарен огромен блок до околовръстния път на Видин и до летището на село Иново. Паленето на стърнища все още продължава“, допълни Николов. Той допълни, че е изпратено писмо до областния управител , както и до Областна дирекция „Земеделие”, в което се обръща внимание да се предупредят ползвателите и собствениците на земеделски земи, че паленето на стърнища е забранено.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.