Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Проблемите в някои села от Област Видин продължават

16.08.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

В село Плешивец например няма аптека, няма и постоянно пребиваващ личен лекар.

„В селото имаме здравен кабинет, но обслужването не е достатъчно, тъй като идва само един фелдшер във вторник и четвъртък”. Това сподели пред “Фокус” Менчо Лозанов, кметски наместник на село Плешивец. Фелдшерът идва в селото в следобедните часове, когато времето е най-горещо и на възрастните хора им е трудно да отидат на преглед точно в този час на деня. В Плешивец няма и аптека. Най-близката аптека е в община Ружинци, до там обаче няма постоянен превоз и за да се закупят лекарства много е неудобно. Има хора които ни помагат, даваме им рецептурните книжки, носят ни лекарствата, но това става със закъснение. В повечето случай лекарствата се изписват за 30 или 25 дни, и докато се доставят следващите лекарства 5 дни вече са минали, просто много е трудно с това здравеопазване, добави още кметския наместник Менчо Лозанов.

Воден режим въведоха в село Подгоре заради намалелия дебит на водата, съобщи Илия Каменов, кметски наместник на селото. Той посочи, че в долната част на селото са кладенците, от които с помпи се изтласква вода към домовете на хората, като допълнително е осигурено и водохващане в планината.”Проблем е и старият водопровод в селото, авариите са чести и се налага мрежата да бъде подменена. Направен е проект за подмяна, но все още средства не са осигурени. Водопроводната мрежа в селото е направена преди 60 години”, обясни кметският наместник. Илия Каменов добави, че по мрежата има течове, които не винаги могат да се открият и така се губи много вода. „По часове спираме водата. Сутрин се спира водата за долната махала на Подгоре и се подава към горната, където е необходимо по-голямо налягане. По 3-4 часа в селото няма вода в отделните домове”, допълни кметският наместник. Според него няма недоволство от страна на жителите на селото, проявява се разбиране към проблема с остарялата водопроводна мрежа и намалелия дебит на водата.

Порове и белки превзеха село Киреево, но от тях се оплакват и жителите на съседните села Раковица и Подгоре, разкри кметският наместник на Киряево. Той посочи, че белките и поровете нападат предимно домашните птици. „Хората непрекъснато се оплакват, че намират удушени кокошки и пилета. Това е голяма напаст за селото ни”, допълни кметският наместник. Белките и поровете се развъждат предимно в запустелите къщи, уточни той. 280 са къщите в селото, около 30 са разрушените. 170 са обитаемите къщи, а в 110 сгради никой не живее. Дворовете на тези къщи са обрасли с трева и храсти. Там се въдят и много змии.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.