Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

97-то издание на панаира в Кула започна

21.08.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Кулският панаир се провежда в рамките на една седмица и празнуването му е обвързано с 19-ти август - Денят на град Кула.

Традиционният кулски панаир се провежда за 97 пореден път, много отдавна, и характерното за този панаир е това, че много панаири в България са имали проблеми. Спирали са да се провеждат, да се организират, докато в Кула до ден днешен винаги и всяка година се е провеждал на 19 август. Това съобщи пред "Фокус" Маргарита Вълчева, секретар на читалище Просвета-Кула.

Традицията в миналото е била на този панаир да има изложби на селскостопански животни и различни видове селскостопански продукти. Тази година жителите и гостите на кулският панаир ще могат да видят всякакъв вид животни, допълни секретарят на читалището. Панаирните дни изобилстват и от богата програма. Както всяка година, и тази ще бъде проведен моден конкурс "Мини мис Кула" и "Мис Кула", ще има и изложба на кулски художници, която ще бъде представена в къщата музей на Александър Поплилов. Ще се проведе и десето юбилейно издание на Кулския поетичен панаир. За малките посетители също са подготвени много атракции, те ще могат да уплътняват времето си на различни видове люлки и батут.

В рамките на панаирните дни в град Кула всяка година се събират хора от различни краища на страната. Хората от Кулския край, независимо къде живеят, планират отпуските си така, че да може през седмицата на панаира да са в родния си град, където се случват приятни и незабравими срещи на поколения и се припомнят дългогодишни приятелства. За доброто настроение на всички посетители на Кулския панаир ще се грижат известни фолк и поп-фолк изпълнители. Кулският панаир ще продължи до 25 август.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.