Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Областният управител инспектира проблемните участъци на главен път Е-79

21.08.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Заедно с инж. Иван Спасов, бивш дългогодишен ръководител в Главно управление на пътищата, областният управител огледа цялото трасе.

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов извърши днес обиколка на проблемните участъци на главен път Е-79. Той провери на място състоянието на участъка „Димово – Ружинци” и готовността за започване на строителни работи върху проектираното през 1987 г. 20-километрово трасе. Новата пътна отсечка трябва да замени сегашния проблемен участък от Е-79, който преминава през гр. Димово и селата Бела, Скомля и Медовница. Чрез алтернативното трасе ще се осигури липсващата от инфраструктурата на Дунав мост при Видин – Калафат директна, скоростна и модерна пътна връзка.

Заедно с инж. Иван Спасов, бивш дългогодишен ръководител в Главно управление на пътищата, областният управител огледа цялото трасе, което по проект започва преди гр. Димово, преминава през пресечена местност в района, пресича главен път Е-79 на кръстовището след с. Бела и се включва директно в първокласния път на разклона преди с. Ружинци. При огледа бе установено, че по протежението на около 10 км от участъка, на места са запазени асфалтовата настилка и пътната основа, положени там още през 1988-1989 г. Две години по-късно изпълнението на проекта спира, поради липса на финансиране.

„Преди повече от 20 години хората са мислели и планирали стратегически - факт, с който ние, съвременниците им, не можем да се похвалим и затова допускаме проблемите да станат критични”, коментира областният управител, като изрази недоумението си от бавенето на проекта и след пускането в експлоатация на Дунав мост при Видин-Калафат, чието строителство продължи 6 години. „Този участък от подходната пътна мрежа трябваше да бъде готов преди завършването на мостовото съоръжение”, бе категоричен инж. Кръстьо Спасов, позовавайки се на Споразумението от 2000 г. между правителствата на България и Румъния за изграждането на Дунав мост 2. В разпоредба 4 от него се посочва, че „договарящите страни най-късно до датата на въвеждането на обекта в експлоатация ще предприемат мерки с цел избягването на тесните места по протежение на подходната пътна подходната пътна и железопътна инфраструктура всяка на своята територия по трасето на Пан-Европейски транспортен коридор IV, както е определен в окончателния доклад на TINA“.

Инж. Кръстьо Спасов предприе действия за ускореното изпълнение на участъка „Димово – Ружинци” още в първите дни от втория си мандат като областен управител на Видин. В писмо до Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) той изрази безпокойството си от критичното състояние на пътната инфраструктура и задълбочаването на проблемите със засиления трафик към моста, безопасността на движението и недоволството на жителите на населените места, намиращи се на главния път. В отговор от АПИ уточняват, че през юли т.г. са приключили откритите процедури по ЗОП за избор на изпълнител и е подписан договор за изработването на идеен и технически проект с парцеларен план. За проблемните участъци от пътната инфраструктура в региона инж. Кръстьо Спасов е запознал председателя на Народното събрание Михаил Миков, премиера Пламен Орешарски и министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.