Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Масово не се опазват цветята и дърветата засадени във Видин

24.08.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Необходими са солени глоби за всички, които унищожават цветята и дърветата във Видин.

Масово не се опазват цветята и дърветата, които се засаждат във Видин, заяви пред “Фокус” Даниела Димитрова, ландшафтен архитект към фирмата, отговаряща за парковете във Видин. „Наскоро бяха прекършени върховете на фиданките, които насадихме през пролетта в центъра на Видин. Над десетина пъти се наложи да засаждаме нови цветя в цветарниците в цетралната градса част. Така и не можаха да се оформят цветните фигури в тези цветарници заради кражбите”, допълни Димитрова. Тя посочи, че масово от розариума във видинския парк се късат рози, от цветните алеи други цветя и се продават на пазара. „От полицията ни помагат, но трябва да се налагат солени глоби на всички, които унищожават цветята и дърветата във Видин. Само така ще спрем тази лавина от посегателства”, заяви Димитрова.

Проблемите с поддържането на зелените площи във Видин са свързани и с тяхното редовно поливане. Димитрова посочи, че в момента се използва старата напоителна система за поливане на парка, но ниското ниво на река Дунав не позволява да се осигурява голям дебит на вода.

„По-това време, когато нивото на Дунав е ниско включваме новата поливна систева, но сега не можемм да я използваме заради укрепването на дигата. Тръбата се намира точно под дигата и трябва да завърши започналото укрепване за да можем да започнем да теглим чрез нея вода от Дунав”, обясни Димитрова.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.