Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Видинският панаир отваря врати в петък

26.08.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Видинският панаир ще продължи от 30 август до 6 септември. Входът за него е абсолютно безплатен.

Табелата на Видинския панаир 2013 вече краси входа на новото му местоположение край крепостта „Баба Вида“. Изложението ще бъде разположено на площ от около 20 декара на територията на бившето военно поделение в града. Община Видин започна подготовката на целия район още през пролетта. За почистването, облагородяването и привеждането му в необходимия вид бяха вложени много труд и усилия, тъй като мястото бе занемарено от години.

До момента участие в панаира са заявили общините Белоградчик, Кула, Ново село и град Неготин, Сърбия, както и над 60 производители и търговци от Видинска област и страната. Очаква се през следващите няколко дни броят на желаещите да нарасне двойно. Ще има много атракциони и подкрепителни пунктове. Обособени са три санитарни възела. Осигурена е денонощна охрана. Участниците ще ползват паркинг в района на панаира, а гостите ще имат възможност да оставят автомобилите си на паркингите при „Баба Вида“ и в близост до централния вход. Услугата е безплатна за всички.

Видинският панаир ще бъде открит на 30 август, в 20 часа. Програмата ще започне с концерт на духовия оркестър и мажоретния състав на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Възпитаниците на училището по изкуства ще имат привилегията да представят нашия град на конкурс-фестивала „Музикална Европа“, който се провежда от 4 до 10 септември в гр. Бьозел, Германия. Община Видин осигурява пътуването на талантливите ученици за участие в престижното събитие. Всяка вечер от 21 часа започват концертите на гостуващите изпълнители и групи от България и Сърбия. На 31 август, 2 и 4 септември, от 20 часа ще се организират тематични вечери: на гроздето и виното, на бирата и кебапчето, на рибата. На 31 август, от 11 часа на панаирната сцена ще стартира поредното издание на шоуто „Детски звезди“.

Сред съпътстващите инициативи е средновековният фестивал „Бъдинъ“, който ще се проведе на 30 и 31 август в крепостта „Баба Вида“. Участниците в него ще се разположат в палатков лагер до билетния център. В рамките на фестивала ще има музей на открито с реплики на облекло и въоръжение, изложба на монети на цар Иван Срацимир, занаятчийски работилници, дегустация на средновековни напитки, представяне на настолни игри, демонстрация по бойна техника, пресъздаване на битка. Ще се организират семинар по функционалност на средновековното оръжие и средновековен турнир, а на финала група “Ериней” ще изнесе концерт. Влизането в крепостта по време на фестивала ще става с билети. Цената е 4 лв., а за пенсионери, ученици и студенти – 2 лв. Достъпът за деца под 7 години ще е безплатен. За семейства (двама възрастни и две деца над 7 г.) входът ще е 10 лв. Билетът важи за целия ден.

Друго атрактивно съпътстващо събитие са скоковете с бънджи от моста „Нова Европа“. Проявата се реализира съвместно със спортен клуб „Вертикален свят“ и „Дунав мост Видин-Калафат“ АД. Цената за един скок е 20 лв. Видинският панаир ще продължи от 30 август до 6 септември. Входът за него е абсолютно безплатен.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.