Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

От 350 до 450 кг от декар са добивите при ечемика във видинско

24.06.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Все още е трудно да се определят добивите от ечемик , прогнозират се от 350 до 450 кг на декар в различните части.

Това обяви Жечко Андрейнски, член на Управителния съвет на Асоциацията на земеделските производители.

Той посочи, че има градушки, които са нанесли сериозни щети, но все още не е извършен пълен оглед и не може да се каже размерът на щетите. „През нощта е имало буря, дъждът е достигнал между 25 -31 л на кв.м. Дъждът е добре дошъл, но градушката е поочукала различни посеви в някои части на региона. Не може да се каже, че има тотални щети”, обобщи Андрейнски пред Фокус. В ниската част на Видинска област – Брегово, Ново село, Златорожието , село Иново се жъне ечемик от няколко дни, но това не са големи площи. „При тази жътва обикновено за 2-3 дни се приключва с прибирането на ечемика. В по-високата част на региона – Грамада, Макреш, Димово, там още не е започнала жътвата на ечемика, защото там влагата е около 14-15% при посевите”, уточни земеделският производител. Според него след дъждовете до 5 дни ще започне масово жътвата както на ечемика, така и на пшеницата.

Все още е трудно да се определят добивите от ечемик , прогнозират се от 350 до 450 кг на декар в различните части”, обясни Андрейнски. Той заяви, че земеделските производители се надяват през тази година добивите и при ечемика, и при пшеницата да са по-добри, като зърното да е и с по-добри качествени характеристики. Според Андрейнски в региона се отглежда по-голямо количество фуражен ечемик. „При нас нямаме пивоварни фабрики и за това малко от зърнопроизводителите отглеждат пивоварен ечемик”, обясни земеделският производител. Изкупната цена на ечемика сега е 320 – 330 лв. на тон.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.