Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

900 души са посетили крепостта „Баба Вида” през почивните дни

08.09.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Около 900 души са посетили крепостта „Баба Вида” във Видин от началото на поредицата от 3 почивни дни по повод Съединението.

Най-голямата група посетители е от 150 чужди граждани. Те са разгледали крепостта в петък. През останалите дни също е имало групи от чужденци, но те са били значително по-малки. Предимно българи са посетителите на средновековната крепост, обясниха от обекта. Идват туристи от Перник, София, Бургас и други региони на страната. Посещаемостта е добра, но е в рамките на обичайната за празниците с повече от два почивни дни. „Винаги сме имали голям наплив и много хора през тези почивни дни”, коментираха пред “Фокус” от историческия обект.

Днес обектът ще бъде отворен до 17,30 часа, но ако някой дойде в последния момент, няма да бъде върнат. „Има туристи, които са пристигнали по-късно и искат да разгледат. Често казват, че пристигат от Белоградчик или Магурата и искат да влязат. Не можем да върнем хората, защото те пътуват много километри, за да дойдат”, коментира уредник. Част от посетителите на „Баба Вида” само разглеждат, а други искат да научат повече за историята й. Освен беседи, уредниците им предлагат книги и брошури за историята на крепостта. Доста от хората питат какво друго могат да видят във Видин. Много се интересуват от музей „Кръстата казарма”. Уредниците им обясняват, че той наскоро е основно ремонтиран и все още няма постоянна експозиция. Повечето хора имат интерес към музей „Конака” и си закупуват дневен билет. Той струва 5 лева и им осигурява достъп до музея и крепостта.

Пристигналите във Видин туристи питат и за всичко останало, което могат да разгледат. Обикновено историците ги насочват към джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу, към митрополитския комплекс и мавзолея на екзарх Антим І.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.