Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Мерки срещу нелегалния превоз на пътници в област Видин

12.09.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Областната транспортна комисия обсъди мерки срещу нелегалния превоз на пътници.

Областната транспортна комисия обсъди днес мерки срещу нерегламентирания превоз на пътници в област Видин. Заседанието се проведе по повод постъпили в областната администрация сигнали и жалби от управители на транспортни фирми, извършващи обществен превоз на пътници в региона. Работата на комисията бе ръководена от заместник - областния управител Николай Тодоров. В нея взеха участие представители на ДАИ, КАТ, НАП, кметове на общини и собственици на лицензираните фирми – превозвачи.

В рамките на продължилата повече от два часа дискусия участниците в Областната транспортна комисия набелязаха конкретни мерки за ограничаването на работещите в сивия сектор нелегални превозвачи. Решено бе паркингите в района на автогарата и общинския пазар във Видин да се обособят като място за спиране и престой само на автобуси и тези зони да бъдат забранени за останалите превозни средства. Целта е да се възпрепятства достъпът на нелегалните превозвачи до оживените спирки в града. Като друга мярка бе предложено да се актуализират маршрутните разписания, като се съобразят с потребностите на пътуващите. Обсъдена бе и идеята за провеждането на широка кампания с подкрепата на медиите, чрез която обществеността да бъде запозната с рисковете от ползването на нерегламентирани транспортни услуги.

На срещата бе обявено, че около 40 са нелегално работещите превозвачи в областта и че от тяхната дейност 16-те лицензирани фирми в региона ежедневно понасят значителни финансови загуби. Засилването на контрола върху транспортните услуги ще се обсъди до края на септември на разширена работна среща, на която ще бъдат поканени и представители на прокуратурата, икономическата полиция и инспекцията по труда.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.