Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Работодатели от Видин и Монтана дължат заплати за около 700 000 лева

13.09.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

В началото на годината те са дължали 420 000 лева, от които са изплатени 320 000 лева.

В област Видин фирмите, които имат проблеми с плащането на заплатите са 11. Това каза за “Фокус” Димитър Петров, директор на дирекция “Инспекция по труда”-Монтана. В началото на годината те са дължали 420 000 лева, от които са изплатени 320 000 лева. В област Монтана при общо 34 проверки е констатирано в една или друга форма забавяне на трудовите възнаграждения. Дължимите суми в началото на година са били 1 700 000 лева. Изплатени са 1 100 000 лева и продължават да се дължат около 600 000 лева.

„В момента наблюдаваме само три фирми, които рецидивират в тази посока”, каза Димитър Петров. Той уточни, че едната фирма е започнала редовно да изплаща трудовите възнаграждения, но не в пълен размер, а 60% от брутното трудово възнаграждение. Това е тяхно право, останалата част от сумата е дължима и тя може да бъде търсена по съдебен ред, обясни Петров.

Още 2 фирми, които дължат трудови възнаграждения, се наблюдават от инспекцията и се предприемат мерки. За двете области са издадени 44 акта за административно нарушение от началото на годината за неизплатени заплати. Издадени са наказателни постановления на стойност около 80 000 лева, добави Димитър Петров.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.