Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Нужни са мерки за облекчаване и стимулиране на бизнеса

15.09.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Красимир Кирилов: Всяка мярка за облекчаване на бизнеса ще доведе до увеличаване на работните места.

Очакваме да се въведат мерки, които ще създадат по-добри условия за правене на бизнес в България. Това заяви пред “Фокус” Красимир Кирилов, председател на Видинската търговско-промишлена палата. Според него трябва да се въведат облекчения за българския бизнес, така че да се подпомогне неговото развитие и да се откриват работни места, което ще доведе до растеж и до възможност за увеличаване на доходите.

„Чуват се искания на синдикатите за увеличаване на минималната работна заплата. Това само по себе си не е лошо, но тази минимална заплата трябва да е вързана с растежа на икономиката, но за съжаление не се прави нищо, за да може този растеж да върви нагоре”, коментира Кирилов. Той посочи, че в момента по линия на търговските палати в страната се прави проучване, за да се излезе с конкретни предложения за облекчения за бизнеса. "Един от основните проблеми е данък добавена стойност. Бизнесът говори за отдавна за намаляване на ДДС за някои от стоки от първа необходимост, както и за възстановяването му", обясни Красимир Кирилов.

Той бе категоричен, че всяка мярка за облекчаване на бизнеса ще доведе до повишаване броя на работните места. "Дали ще има съкращения през предстоящата зима, зависи от това, което ще бъде предприето от правителството", смята председателят на Видинската търговско-промишлена палата. Проучване на организацията е показало, че над 70% от фирмите са против вдигане минималната работна заплата, а голям процент от тях са направили съкращения вследствие на последното увеличение на минималната работна заплата. „Така че в зависимост от мерките, които се предприемат от правителството, такава ще бъде и зимата. Тя в никакъв случай няма да е добра, надяваме се да бъде поне по-мека, за да не утежни допълнително състоянието на бизнеса”, добави Красимир Кирилов.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.