Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Приключиха археологическите проучвания в село Балей

17.09.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

По време на проучванията е установена много интересна Дунавска археологическа култура.

Археологическите проучвания в село Балей вече приключиха и сме много доволни от резултатите, заяви пред “Фокус” д-р Георги Иванов, главен асистент към Национален археологически институт при Българската академия на науките. Предишни проучвания на некропола в праисторическото селище в село Балей са правени и преди години от Регионален исторически музей в град Видин и от Археологическия институт при Българската академия на науките - София.

И тази година проучванията по проекта са съвместни. Проектът е финансиран от Министерството на културата. "При проучванията на некропола на селището в село Балей са открити стари гробове, в които хората са поставяли съдове и дарове. Интересното за науката е, че по тези структури и съоръжения ние можем да установим в каква степен древните общества са контактували със съседите си и на каква територия са пренасяли информация", поясни гл. асистент д-р Георги Иванов. По време на проучванията е установена и много интересна Дунавска археологическа култура. Установено е, че жителите, населявали преди години село Балей, са контактували със свои съплеменници край река Дунав от територията на Унгария до територията на град Видин. Проучванията в село Балей са извършени от главен асистент д-р Таня Христова, главен асистент д-р Георги Иванов при Национален археологически институт при Българската академия на науките, Николай Казашки от Регионален исторически музей – Видин и научен консултант доцент д- р Стефан Александров от Национален археологически институт при БАН.

Предстои Археологическия институт съвместно с Регионален исторически музей - Видин да възстанови археологическите проучвания в селището в Рациария.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.