Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Обособени са три нови корабни места на пристанище Видин - Север

24.06.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Над 7.5 млн. лв. са инвестирани в пристанище Видин – Север.

За две години и половина, откакто "Параходство БРП" АД е концесионер на пристанището, са пуснати в експлоатация три нови корабни места. Две от тях са специализирани за обработка на насипни товари с висока производителност. Монтиран е и пуснат в експлоатация втори пристанищен портален кран "Кировец". По този начин е постигната резервираност на претоварните процеси в съответствие с основната ни цел - постигане на качествено обслужване на клиентите на пристанището. Изградени са над 1200 кв.м трайни бетонови настилки. Пуснат е в експлоатация електронен автокантар с възможност за обработка на дълги автокомпозиции с тегло да 80 т. В процес на пускане са три склада с общо закрити складови площи 2100 кв.м. Обновена е тиловата механизация на пристанището, като са закупени два мобилни крана, челен кофъчен товарач, челен кофъчен минитоварач, 3 бр. газокари и друга специализирана техника.

Това разказа пред "Строителство ГРАДЪТ" Румен Попов, директор дирекция "Пристанища и логистика" в Параходство "Българско речно плаване". Дружеството е концесионер на пристанищен терминал "Видин–север" и пристанищен терминал "Фериботен комплекс Видин" от октомври 2010 г., като срокът на концесията е трийсет години.

Според концесионния договор концесионерът е длъжен да направи инвестиции в размер не по-малък от 9 315 000 лв. за първите четири години от срока на концесията, като достигне 16 млн. 39 хил. лв. за целия й срок. Към настоящия момент реализираните инвестиции са в размер на 7 564 900 лв. Генералният план за развитие на пристанището предвижда изграждането на терминал за течни горива. Пристанище "Видин-север" е съставено от два пристанищни терминала, които в настоящия момент нямат пряка връзка помежду си. Пристанищен терминал "Фериботен комплекс Видин" разполага с ро-ро рампа с ширина 30-50 м, позволяваща приставането на един фериботен кораб за обработка на ро-ро товари и пътници. Максималната пропускателна способност на терминала е 72-75 хил. условни ТИР единици годишно. Площта на пристанищен терминал "Видин-север" е 115 декара. Предназначен е за обработка на насипни и генерални товари.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.