Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Общината подкрепя видинската болница

19.09.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Община Видин ще подкрепя МБАЛ „Св. Петка“ в стратегията за новия програмен период.

Кметът на Видин Герго Гергов взе участие в откриващата конференция по проект „Персоналът на МБАЛ ”Света Петка” Видин АД с по-добри условия на труд”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Събитието води изпълнителният директор на видинската болница д-р Цветан Василев. Той коментира стъпките, довели до решението да се кандидатства по проекта и посочи основните дейности по него. Те са свързани с подробно обследване, анализ на състоянието и проектиране на организацията на дейността по предоставяне на болнична медицинска помощ, както и на техническо оборудване и монтиране на инсталация за пожароизвестяване; закупуване на предпазни средства и специално работно облекло; внедряване и сертифициране на стандарти за безопасни условия на труд.

По време на конференцията бе коментирана необходимостта от изготвяне на стратегия за участие на видинската болница в новия програмен период 2014-2020 г. коментира Диана Маринкева, външен консултант по проекта. Тя посочи, че тази стратегия трябва да бъде обвързана с общинската и да се работи съвместно в посока усвояване на средства по европейски програми. От своя страна Гергов заяви твърдата позиция на общината да направи всичко възможно, за да подпомогне болница „Св. Петка“ в нейните намерения. Той отбеляза, че диалогът между местната власт и областната управа е налице. Затова заедно с държавата, ръка за ръка действията за подобряване на здравното обслужване, както и на други важни приоритети ще дадат своя резултат.

Кметът на общината припомни, че заедно с директора на видинската болница д-р Цветан Василев на 5 септември са провели среща в здравното министерство с двамата заместник-министри – проф. д-р Чавдар Славов и д-р Бойко Пенков, които са заявили подкрепата си за възстановяване на отделенията по урология и инфекциозни болести. Герго Гергов нарече настоящата 2013-та „година на стратегиите“ и каза, че общинската стратегия и тази на МБАЛ „Св. Петка“ ще вървят в синхрон.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.