Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Първа копка на социалните жилища в жк „Гео Милев” във Видин

21.09.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

С официална церемония бе поставено началото на изграждането на тридесет нови жилища по проект „Съвременни социални жилища в гр. Видин”.

Събитието се проведе на строителната площадка в жк „Гео Милев”, където ще бъдат издигнати новите сгради. На първата копка присъстваха Пламен Трифонов – председател на Общински съвет – Видин, Боряна Войчева – началник отдел „Северозападен район” към Министерството на регионалното развитие, както и почетните гости на Община Видин от Истанбул, Турция.

Откриването започна с тържествен водосвет, отслужен от Негово Високопреподобие архимандрит Поликарп. След това кметът на Видин Герго Гергов се обърна с кратко приветствие към всички присъстващи. „Днешното събитие е паметно за историята на града ни. Днес ние показваме нашата социална ангажираност към всички онези, които имат нужда от помощта ни. Тук, на това място ще бъдат построени съвсем нови сгради, които ще се превърнат в дом за повече от сто души”, сподели той. И допълни, че Община Видин поема огромна отговорност, като първата от общо четири общини, която стартира дейности по проекта. За да гарантира успешния старт на строителството, Гергов спази традицията и ритуално счупи бутилка шампанско от багера, с който бе направена първата копка.

Проектът „Съвременни социални жилища в гр. Видин” се реализира по Оперативна програма „Регионално развитие”. Неговата цел е да се осъществи социално включване и интеграция, както и да се подобри качеството на живот на социално слаби, маргинализирани, бедни и с риск от социално изключване хора, както и лица с увреждания. Финансовата помощ от Европейските фондове за проекта ще бъде използвана за построяване на четири двуетажни жилищни сгради и прилежаща инфраструктура, както и за реконструкция на съществуващи девет едноетажни жилища, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане за тях с най-необходимото за нормално функциониране и осигуряване на по-добри условия за живот на целевите групи по проекта. Крайният резултат е осигуряване на осемдесет съвременни социални общински жилища за около двеста и осемдесет ползватели, сто четиридесет и седем от които ще бъдат настанени в новите си домове в комплекс „Гео Милев”.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.