Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Завърши археологическият сезон на територията на община Белоградчик

24.09.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

През сезона археологически проучвания са осъществени в пещерата „Козарника”, известна с находките от ранната праистория.

Завърши археологическият сезон на територията на община Белоградчик, съобщи Ивайло Крумов, археолог в местния исторически музей, цитиран от агенция “Фокус”. През сезона археологически проучвания са осъществени в пещерата „Козарника”, известна с находките от ранната праистория. В нея са открити едни от най-ранните свидетелства за човешко обитаване не само в България, но и в Европа на възраст 1 600 000 години. Изследванията ще продължат и следващата година и се надяваме да открием още по-интересни находки, каза Ивайло Крумов.

Паралелно е проведено изследване и на пещерата „Редака-2” в землището на село Салаша. В нея също са открити артефакти от ранната праистория. „Това човешко обиталище е представлявало едновременно сезонен лагер на човешки групи, както и леговище на пещерни хиени и други хищници”, каза археологът. Разкопките и в двете пещери се осъществят чрез българо-френски проект на НАИМ към БАН и университет Бордо -1, Франция. през археологическия сезон е продлъжило проучването и на римската пътна станация „Анище” от 3-5 век. Тя се намира в земдлището на село Граничак.

„Тази година бяха разкопани още няколко жилищни и стопански помещения, които разкриват един голям комплекс от постройки, оградени с външен зид”, обясни Ивайло Крумов. Изследванията на обекта ще продължат и догодина. Те се финансират от Исторически музей-Белоградчик. Трите проучвани обекта са достъпни за туристи и любители на археологията. За пещерите не се изискват специални технически средства за проникване, добави археологът.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.