Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Видинчани – доволни от евроинвестициите, но искат повече

24.09.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

За последните две години Областен информационен център-Видин стана разпознаваем и търсен партньор за бенефициентите.

Видинчани са доволни от инвестициите със средства от еврофондовете, но искат те да имат още по-практическа насоченост и да достигнат до всички. Това бе обявено на среща на екипа на ОИЦ-Видин с медиите, на която бяха представени резултатите от допитването по инициативата „Първите седем години на България в ЕС“, която се реализира в цялата страна от мрежата от 28 информационни центъра. От 53-ма общо гласували, своето положително становище са дали 34 души, 18 видинчани не са усетили полза от средствата от ЕС, един гражданин не е изказал мнение, съобщи управителят на ОИЦ Мариела Савкова.

Положителното в допитването беше, че участниците изразиха своето мнение не само чрез гласуване, но и чрез препоръки за намиране на по-ефективен механизъм за достигане на средствата от Европейските фондове (опростяване на процедурите, улесняване на достъпа, по-ефикасен контрол над изразходването на европейските пари) и даване на конкретни предложения къде да се вложат те, посочи експертът „Комуникация, информация и логистика“ Цветомир Ценков. За последните две години Областен информационен център-Видин стана разпознаваем и търсен партньор за бенефициентите, заяви управителят на центъра Мариела Савкова. Тя благодари на екипа за усилията по утвърждаване на ОИЦ, както и на партньорите на центъра - граждани, институции, неправителствен сектор, бизнес – за доверието и сътрудничеството. Савкова посочи, че на база на срещите и разговорите с бенефициентите, ОИЦ-Видин също има предложения за предстоящите кръгли маси по другата национална инициатива - „Научени уроци“. Управителят на ОИЦ-Видин изрази надежда, че с идеите, предложени в анкетните карти и изводите, получени от двете кръгли маси, ще се изведат предложения, които да бъдат полезни за бенефициентите и управляващите органи, като се отчита и спецификата на региона.

Пред медиите екипът на ОИЦ-Видин представи и направеното в областта за популяризиране на инициативата за ново лого и слоган на оперативните програми в периода 2014-2020 г. Бяха представени и предстоящите до края на годината инициативи на центъра.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.