Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

На площад "Възраждане" в Белоградчик бе открит паметник

24.09.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

На площад „Възраждане” с тържествена церемония беше открит Паметник на падналите офицери, подофицери и войници от Община Белоградчик в Балканските, Първата и Втората световни войни.

Гости на града бяха Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, г-н Михаил Миков – председател на 42-то Народно събрание, депутатите от 5-ти многомандатен избирателен район – Филип Попов и Владимир Тошев, г-н Кръстьо Спасов – Областен управител на област Видин, кметове на съседни общини, подполковник Борислав Иванчев – началник Областен Военен Отдел Видин, ветерани от войните, съобщиха от пресцентъра на общината.
Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий в съслужение с иконом Рафаил отслужижа водосвет и заупокойна молитва, след което паметникът бе официално открит от г-н М. Миков и г-н Б. Николов.

Славчо Андреев - ветеран от войните и носител на орден за храброст, изрази задоволството си от добре свършената работа при изграждане на паметника и благодарности към Министерство на Отбраната и Община Белоградчик и за оказаното съдействие и подкрепа. В словото си кметът Борис Николов, подчерта, че „с това откриване днес ние изпълняваме своя дълг към паметта на загиналите наши земляци. Трябва да съхраним в паметта си подвига и саможертвата на нашите съграждани и съселяни, паднали за свободата на Родината. Белоградчик и селата в района са дали свидни жертви, които от обикновени орачи, животновъди, от любящи бащи и съпрузи, са се превърнали в герои”. Той връчи благодарствено писмо на Председателя на инициативния комитет за построяването на паметника – Милчо Манолов, и обяви, че на всички дарители ще бъдат връчени свидетелства за дарение.

„Днес Белоградчик изпълнява още един свой синовен дълг към дедите и прадедите на младите, които са тук на площада. Те преди сто години са тръгвали от селата на България, за да извоюват нейната свобода. Тези 488 души са човешки съдби, някои от тях оставили невръстни деца", каза в словото си Михаил Миков. Той призова всички да извадят спомените и да се опитат да потърсят имената на загиналите прадеди в тези войни. Церемонията в Белоградчик завърши с едноминутно мълчание в памет на загиналите воини, поднасяне на венци и цветя и тържествена заря.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.