Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Устойчива мобилност на Дунавския регион

26.09.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Област Видин – в обща визия за устойчива мобилност на Дунавския регион.

Обща визия за устойчива мобилност в Дунавския регион бе подписана в Братислава от 14 финансови партньори, сред които и област Видин. В периода 17-19 септември 2013 г. столицата на Словакия бе домакин на Междинната конференция и третата партньорска среща по Проект TRANSDANUBE - „Устойчив транспорт и туризъм по поречието на река Дунав”. В събитието участваха представители на Областна администрация – Видин, която е партньор по проекта. С подписването на Общата визия всички партньори по проекта декларират, че ще работят съвместно за устойчива мобилност в регионите по поречието на река Дунав. Областният управител на област Видин инж. Кръстьо Спасов се присъедини към документа, полагайки подписа си под него на 13 септември 2013 г.

По време на конференцията бе организирано изложение, на което област Видин бе представена с рекламен плакат и информационни материали. Гражданите на Братислава имаха възможност да се запознаят с идеите за сътрудничество и проектите за развитие на различни дунавски региони.
В рамките на двудневната работна среща бяха представени първите резултати от изпълнението на проекта: разработените регионални планове за действие, офертите за мобилност, туристическите пакети, предлагащи устойчива мобилност в туризма. Обсъдено бе и създаването на Международна маркетингова стратегия, като бяха очертани основните насоки за разработването й. Дискутирани бяха и финансовите отчети на партньорите, а също така бе представено и присъединяването на Молдова като нов стратегически партньор по проекта.

Проект TRANSDANUBE - „Устойчив транспорт и туризъм по поречието на река Дунав” има за цел развитието на устойчива мобилност чрез насърчаване използването на алтернативни видове транспорт – влак, автобус, колело и кораб, както и трайното развитие на туризма в целия Дунавски регион. В международния проект участват 14 финансови партньори от 6 страни и повече от 35 свързани стратегически партньори и наблюдатели. Той се финансира по програма Югоизточна Европа, като допринася за постигането на целите на Европейските политики и стратегии, особено за изпълнението на Европейската стратегия за Дунавски регион.

Повече информация за проекта можете да намерите на www.transdanube.eu

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.