Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Катедралния храм „Св. Димитър Солунски” се нуждае от ремонт

26.09.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Над 1 млн. лева са необходими за цялостния ремонт на катедралния храм във Видин.

Цялата конструкция на катедрален храм „Св. Димитър Солунски” във Видин се нуждае от основен ремонт. Това съобщи за “Фокус” архимандрит Поликарп, председател на храма. „Толкова години – 113 години, катедралният храм не е ремонтиран основно. Правени са частични ремонти, но те не са нещо, което може да организира, да укрепи и облагороди самия храм”, коментира духовникът. По думите му, от ремонт се нуждаят не само куполите, които неотдавна имаше опасност да се срутят, а цялата покривна и подпокривна конструкция. В момента се събират средствата за цялостния ремонт на втория по големина православен храм в страната.

Сумата, която е необходима, е над 1 млн. лева. „Поради липса на средства, ние не можем да направим каквото и да било по катедралния храм. Надявам се те скоро да бъдат събрани”, коментира архимандрит Поликарп.

Той добави, че не се разчита на дарители, тъй като сумата е много голяма, а на различни програми, пред които да се кандидатства. „Това, което сме предвидили преди 1-2 години с това оставаме в навечерието на зимата - има ремонтни дейности, които са спрели течовете, укрепено е това, което има опасност да се срути, но това не може да продължава постоянно. Засега, каквото е необходимо, е направено. Очакваме финансирането, за да се започне сериозна работа”, добави архимандрит Поликарп.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.