Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Разширени възможности на новите програми

30.09.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Представителите на бизнеса и неправителствения сектор от област Видин поискаха и носене на солидарна отговорност на всички участници в процеса по управлението на проектите.

Осигуряване на достъп до Оперативните програми за местните неправителствени организации (сега основно могат за кандидатстват национално представените организации) и новосъздадените фирми поискаха участниците в кръглата маса „Научени уроци“ в Кула. Представителите на бизнеса и неправителствения сектор от област Видин поискаха и носене на солидарна отговорност на всички участници в процеса по управлението на проектите. Опростяването на процедурите и съкращаване на срока за съгласуване, бяха сред другите предложения. Кметът на община Кула д-р Владимир Владимиров, който откри кръглата маса и благодари на Областен информационен център-Видин, че е избрал Кула за провеждането й, приветства инициативата „Научени уроци“ и подчерта, че за да е по-успешен следващият програмен период, е необходимо да се извлекат поуки от настоящата финансова рамка. Представителите на местната администрация, бизнеса и неправителствените организации посочиха, че е необходимо да има ритмичност във възстановяването на разходите, както и да се осигури ефективна комуникация между бенефициентите и управляващите органи относно процедурите, които ще са полезни за местната общност.

Местният бизнес и НПО предложиха и при некоректни контрагенти управляващият орган на съответната оперативна програма да удължи срока на изпълнение на проекта. Увеличаването на процента на съфинансиране по процедурите на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“, беше друго предложение от кръглата маса в гр. Кула.

Предложенията от двете кръгли маси (в Белоградчик и Кула) ще бъдат обобщени от екипа на ОИЦ-Видин и предадени на Централния информационен и координационен офис в Администрацията на Министерския съвет и на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова, под чиято егида в цялата страна се реализира инициативата „Научени уроци“. Така местната общност ще спомогне за преодоляването на „критичните места“ при управлението на проектите по оперативните програми и подобряването на процеса за следващата финансова рамка.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.