Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Мерки за опазване на селскостопанската продукция

26.06.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Мерки за опазване на селскостопанската продукция от посегателства и пожари предприемат полицаите и огнеборците в област Видин.

Комплекс от мерки за опазване на селскостопанската продукция от престъпни посегателства са набелязани в ОДМВР-Видин. Полицейски наряди ще патрулират засилено, един от приоритетите им ще бъде специалното внимание към опазването на продукцията на производителите. Специализирани полицейски операции ще се провеждат през целия земеделски сезон. Проведени са редица срещи с кметовете и кметските наместници на населените места, председатели на земеделски кооперации, земеделски производители и управители на фирми за създаване на организация и предприемане на конкретни мерки за охрана на складовите бази, в които ще се съхранява селскостопанска продукция. В хода на кампанията по прибиране на земеделската продукция ще започнат системни проверки на превозните средства, транспортиращи селскостопанска продукция с оглед предотвратяване и разкриване на закононарушения. Едновременно с това ще се следи за състоянието на противопожарното оборудване на автомобилите и ще се налагат санкции при констатиране на нарушения. За всички посегателства стопаните могат да подават сигнали на тел.112 или в полицейските управления по места. Служители на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” – Видин извършват проверки за съответствието на земеделската техника, която ще участва в жътвената кампания, с изискванията за пожарна безопасност. Със специален стикер ще се обозначават само тези машини, които са изправни и пожаробезопасни. В ход е изготвянето на оперативни карти за местонахождението на засетите зърнено-житни култури, площта, населеното място, пътищата и водоизточниците. Те ще бъдат съхранявани в оперативния център на ОУПБЗН, за да се ускори и улесни работата в случай на възникване на пожар. Патрулни проверки за ефективен контрол относно забраната за изгаряне на стърнища и други растителни отпадъци ще се осъществяват до края на кампанията по прибиране на реколтата.

Огнеборците напомнят:
• Да не се пали огън на открито във ветровито време. Вятърът способства за бързо разпространение на пожара и това е особено опасно, ако в близост има горски масив или стопански постройки.
• Паленето на огън в селските дворове също крие сериозна опасност, поради плътното застрояване в граничещите със съседите места.
• В никакъв случай да не се пали огън в междублоковите пространства, където са паркирани много автомобили, както и близост до бензиностанции и газстанции, складове за леснозапалими и горими течности.
• Да се разчистят избуялите сухи треви и купчините със строителните или промишлени отпадъци, намиращи се в близост до търговски, промишлени или строителни обекти, за да се предотврати възникването на пожар. • Повишена пожарна опасност крие хвърлянето на неугасени фасове при преминаване покрай сухи треви или край засети земеделски площи. Не бива да се изхвърлят стъклени бутилки – дефекти по тях могат да имат ефекта на лупа, което да доведе до запалване на сухи треви и растителни остатъци.
При възникване на пожар възможно най-бързо сигнализирайте на тел.112.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.