Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Проблеми с цифровизацията има в села от област Видин

03.10.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Цифровизацията осигурява покритие на 96.2% от населението на страната.

Едно от селата, които нямат цифров сигнал, е разположеното на река Дунав село Флорентин. То попада в 5-те процента населени места у нас, за които не може да се осигури цифрово покритие. Макар в селото 39 души да са получили безплатни декодери, напрактика хората не могат да ги ползват. Много декодери за цифрова телевизия са раздадени и в село Делейна, но сигнал няма, съобщи за “Фокус” кметският наместник на Людмил Якимов.

"Хваща се само сръбска и румънска телевизия, а българските не може", обясни кметският наместник. Проблемите с телевизионното разпространение в пограничното село не са от сега. Людмил Якимов допълни, че Делейна се намира на много ниско място и още преди цифровизацията, сигналът е бил много слаб. Това е принудило хората да се снабдят с антени за сателитна телевизия. Малко са жителите, които не разполагат с подобна антена и разчитат на обикновена. Декодери за цифрова телевизия са получили около 30 души. Това са хората, които миналата зима са получили енергийни помощи, обясни Людмил Якимов. Село Делейна се намира на по-малко от 2 км от границата със Сърбия. По данни от последното преброяване, в населеното място живеят 273 души.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.