Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

14 европейски проекта изпълнява Чупрене

03.10.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

90 % от капиталовите разходи в общината са чрез европейските проекти.

14 европейски проекта изпълнява в момента община Чупрене. Това заяви на среща за Кохезионната политика, организирана от ОИЦ-Видин, кметът Ваньо Костин. Още 4 проектни предложения е депозирала общината, съобщи още Костин. Над 12 млн. са средствата от еврофондовете, които е привлякла местната власт от 2007 г. досега, посочи кметът на Чупрене, като подчерта, че 90 % от капиталовите разходи в общината са чрез европейските проекти.

Пред администрацията и жителите на Чупрене екипът на Областен информационен център-Видин представи научените уроци от настоящия програмен период и акцентира на подготовката за следващата финансова рамка 2014-2020 г. Бъдещите оперативни програми „Развитие на човешките ресурси“, „Околна среда“, „Региони в растеж“ и „Добро управление“ ще са приоритетни за Чупрене, стана ясно на срещата. Управителят на центъра Мариела Савкова и експертът „Комуникация, информация и логистика“ Цветомир Ценков представиха изводите от анкетните карти и кръглите маси от инициативата „Научени уроци“. Екипът на ОИЦ получи информация за изпълнението на проектите на общината, които се реализират по оперативните програми. Кметът на Чупрене заяви, че вече са закупени нашийниците за дивите кози по проект „Реинтродукция на Балканската дива коза в Западна Стара планина", финансиран от Оперативна програма „Околна среда“. С изпълнението на единствения проект в област Видин за възстановяване на биоразнообразието 15 животни ще бъдат отглеждани в естествена среда и със специалните устройства ще се проследява популацията им. Балканската дива коза е престанала да обитава региона на Западна Стара планина от 60-те години на миналия век.

Кметът на общината Ваньо Костин и екипът на ОИЦ-Видин договориха и провеждането на още едно информационно събитие, което ще проведе центъра до края на годината. То ще е посветено на работата с ИСУН и новите оперативни програми.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.