Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Проблемът с нелегалните превозвачи в региона

10.10.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Проблемът с нелегалните превозвачи се задълбочава във Видин и останалите общини.

Около 40 са нелегално работещите превозвачи във Видинска област. Проблемът с тях се задълбочава в различните общини от областта. Преди около месец бе проведена среща - заседание на Областната транспортна комисия, на която бяха разисквани постъпили в областната администрация жалби от транспортни фирми, извършващи обществен превоз на пътници в региона. Като мярка бе предложено да се актуализират маршрутните разписания, като се съобразят с потребностите на пътуващите. Обсъдена бе и идеята за провеждането на широка кампания с подкрепата на медиите, чрез която обществеността да бъде запозната с рисковете от ползването на нерегламентирани транспортни услуги.

Три катастрофи с една жертва са предизвикали нелегалните превозвачи от Ново село, заяви пред агенция “Фокус” Георги Стоенелов, кмет на общината. Той посочи, че съпругът на жената, загинала в катастрофата с нелегалния превозвач се отменал от показанията си в съда и превозвачът бил оправдан. "Сега продължава да вози хора по същия начин - незаконно, застрашавайки живота на всеки един от тях. За това трябва да се променят законите, да се даде възможност на контролните органи да налагат по-големи глоби, да изземват имущество", допълни кметът на Ново село. Проблемът не е само в общинския център, нелегални превозвачи има и в селата, но там кметските наместници не смеят да подадат данни за тях, страхувайки се от отмъщения, заяви Стоенелов. Той посочи, че проблемът, който сега се разраства, е от години. "Ако имаше един осъден нелегален превозвач, нещата нямаше да изглеждат така - редица общини и населени места да бъдем застрашени от спиране на обслужване на автобусните ни линии", обясни кметът на общината.

Крайграничният град Кула също е застрашен да остане без обществен превоз, след като през миналата година и в началото на тази година три пъти от общината са провели конкурси за автобусните фирми, които да обслужват линията Видин – Кула и част от населените места в малката община. Автобусната фирма, обслужвала години наред линията до Кула категорично отказала да сключи нов договор.

Пета година жителите на село Дражинци са без обществен транспорт, автобусните превозвачи категорично отказват да обслужват местното население, съобщи Петър Петков, кметският наместник на населеното място. Нелегалните превозвачи нанасят големи щети на автобусните фирми във Видин и има опасност да се прекрати обслужването до някои от малките населени места.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.