Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Международна конференция по църковно право във Видин

11.10.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Международна конференция на тема „Патриаршеската институция в историята и каноническия опит днес” започна във Видин.

Това е четвъртото издание на конференцията, която се провежда в България за първи път. Събитието бе открито от Видинския митрополит Дометиан. Той посочи, че форумът се провежда в най-старото видинско училише, чийто патрон е Цар Симеон Велики – владетелят, който обявява българската архиепископия за първи път за патриаршия. „Етапите на Българската православна църква до възстановяване е страдалчески път на робства и други световни промени, но тъй или иначе началото даде той”, посочи митрополитът.

Целта на конференцията е да се разгледат проблеми, които се отнасят не само до историческите принципи на църквата и църковното право, но и такива, които се отнасят до съвременните проблеми на църквата, посочи доц. д-р дякон Иван Иванов от Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Той добави, че причината конференцията да се проведе в България е фактът, че тази година в страната беше избран нов патриарх. "В световен мащаб това е много важно, тъй като Българската православна църква има възможност да покаже пред целия свят едно ново начало в лицето на избора на патриарх Неофит. Затова избрахме темата да е свързана с патриаршеската институция и всичко, което се отнася до историята и развитието на тази проблематика”, добави духовникът. Повод за провеждането на конференцията в България е и 90-годишнината на Богословския факултет и 125-годишнината на СУ „Св. Климент Охридски”.

По време на конференцията ще бъдат разгледани успоредно исторически и съвременни въпроси. Целта е да се отбележи, че историческият път на патриаршиите е важно свидетелство за развитието на съответната нация и на всички християни. Лектори на конференцията са учени от България, Гърция, Русия, Беларус, Италия, Румъния и Сърбия.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.