Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Нов Център за деца в риск в община Ново село

11.10.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Център за настаняване от семеен тип за деца откриха днес в с. Ново село областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов и кметът на общината Георги Стоенелов.

В условия, близки до семейната среда, там ще живеят 12 деца на възраст от 4 до 18 години. Половината от тях до вчера бяха възпитаници на местния Дом за деца, лишени от родителски грижи, който се закрива. Другата половина са деца в риск, също останали без дом или семейство. За всички тях ще се грижи персонал от 10 души - възпитатели, социални работници, педагози психолози и санитари, съобщиха от Областна администрация Видин.

„Убеден съм, че новият Център ще осигури условията и атмосферата, в която тези деца да се почувстват по-сигурни, по-защитени и по-обичани. Вярвам в професионализма и отговорността на хората и специалистите, които ще се грижат за тях и с търпение и любов ще ги подготвят да израснат като пълноценни личности и добри хора”, каза областният управител при откриването на Центъра. Той поздрави кмета на община Ново село и директора на Регионална дирекция „Социално подпомагане” Венци Пасков за успешната реализация на този важен социален проект. Дейността на социалното заведение е обезпечена с държавно финансиране, като за всяко настанено дете се полага годишна издръжка в размер на 7 900 лева. Общо 60 000 лева са изразходвани за цялостния ремонт и модерното обзавеждане на Центъра. Средствата са осигурени от бюджета на община Ново село и с дарения от фирми. Новото социално заведение се намира в жилищен блок в близост до центъра на Ново село. В него са обособени напълно обзаведени и оборудвани спални помещения, дневна стая за занимания, кухня с трапезария и санитарни възли.

Освен новоразкрития Център, в община Ново село функционират още два подобни центъра от семеен тип и един преходен център за деца. В тях до момента са настанени общо 47 деца, изведени от Дома в общинския център. В рамките на правителствената политика за деинституционализацията на децата в България, само през последната година в област Видин са разкрити 10 защитени жилища, дневни и от семеен тип центрове. При по-добри условия и грижи в тях са настанени общо 98 деца и лица, изведени от домове. В Ново село инж. Кръстьо Спасов посети и Центъра за настаняване от семеен тип за възрастни хора с деменция. Модернизираната с европейски средства бивша поликлиника в селото вече три години осигурява подслон и специализирани медицински грижи за самотни и болни стари хора.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.