Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Скоростния път от Видин до Ботевград

18.10.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Строителството на скоростния път от Видин до Ботевград се предвижда за следващия планов период, според министъра.

Това каза Десислава Терзиева, министър на регионалното развитие, на питане от народните представители Владимир Тошев, Петя Аврамова, Тотю Младенов, Петър Якимов и Златко Тодоров за плановете на Министерството на регионалното развитие за изграждане на международен път Е-79 като четирилентов скоростен път от Видин до Ботевград, предаде Агенция „Фокус”. „Това е пример за това, че инфраструктурата не трябва да се строи на парче, трябва да имаме интегриран подход и когато започнем да строим един европейски път, трябва да го построим от начало до край”, заяви министърът.

„Изправени сме пред ситуация, в която имаме построен „Дунав мост”, строим „Струма” и нямаме една важна отсечка, за която говорите. В следващия планов период предвиждаме да строим въпросната отсечка. Проектът път Е-79 Видин-Монтана се подготвя в този период и се надяваме, че ще се изгражда през следващия. Индикативната стойност на този обект е 500 милиона евро. С решение от 2011 г. е обявен за национален обект”, заяви министърът. По думите й проектът включва модернизация на съществуващия път чрез изграждане на скоростен път с пресичания на две и повече нива и изнасяне на движението извън населените места. „Има подписан договор за безвъзмездна финансова помощ. В индикативните проекти, които сме заложили по Оперативна програма „Транспорт”, този обект е на второ място след „Струма”, обясни Десислава Терзиева. „Пътят Мездра-Ботевград също е по ОП „Транспорт”.

Индикативната му стойност е 146 милиона евро. Надяваме се да успеем да намерим европейски средства и за него. Шансът става по-голям, ако съфинансирането от страна на България стане 50 на 50. Ако това не се случи, ще мислим дали ще имаме възможност, тъй като знаем значението на този път и той ще свърже окончателно горната и долната част на Е-79. Ще преценим и ако има такива възможности, ще го финансираме с бюджетни средства”, заяви Терзиева.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.