Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

В област Видин няма регламентиран животински пазар

19.10.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

На територията на област Видин няма нито един регистриран и регламентиран животински пазар съгласно Закона за ветеринарно медицинската дейност.

По специална наредба на Министерството на земеделието, където са описани условията за регистрирането на животински пазар нито един от тези пазари не отговаря на изискванията, съобщи доктор Валери Велков, началник отдел "Здравеопазване на животните" при ОДБХ - Видин, цитиран от агенция “Фокус”. От няколко години със заповед на областният управител импровизираните тържища за животни са забранени. В определени дни от седмицата такива пазари има на територията на град Видин, село Ружинци, град Димово, град Белоградчик, Кула и Брегово.

"В град Брегово имаше опит да се направи такъв пазар който беше ограден с дезинфекциозна площадка, с място за проверка на животни, но така или иначе поради отдалечеността му и липсата намаляване бройките на животни тази търговия с животни в този район просто приключи", каза още Валери Велков. Към момента по сериозни импровизирани пазари има в град Видин, село Ружинци и град Димово. Въпреки, че пазарите са нерегламентирани в дните когато има пазарен ден от Областната дирекция по безопастност на храните във Видин се извършват проверки за предвижване на животни и за здравословно състояние. Основното за което се следи е за движението на животните, за това те да бъдат маркирани, за притежание на паспорт на едрите преживни и еднокопитни животни и електронни ветеринарни свидетелства с които се придвижват от съответният животновъден обект до животинския пазар. От началото на 2013 година до месец октомври са дадени десет предписания и шест акта които са издадени основно за придвижване на животни без ветеринарно медицински документи.

На импровизираните пазари основно търгуват физически лица. Санкцийте за нарушения са от 150 до 500 лева. "Когато нарушението е за паднала ушна марка обикновенно се издава предписание прави се проверка за обратна проследяемост и много често животните биват връщани по местата от където са взети", каза още доктор Валери Велков.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.