Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Регионална конференция на потребителските кооперации

23.10.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Успешното партньорство между ОКС и ОИЦ е добра практика в национален мащаб.

Потребителските кооперации от област Видин ще кандидатстват в новия програмен период по Оперативни програми „Развитие на човешките ресурси“ и „Иновации и конкурентоспособност“, както и по Програмата за развитие на селските райони. Това заяви председателят на Областен кооперативен съюз-Видин (ОКС) Ваня Цакинска на регионална конференция с потребителските кооперации, която ОИЦ-Видин проведе днес в Белоградчик. Цакинска благодари за успешното партньорство с Областния информационен център и подчерта, че взаимодействието между двете организации е добра практика от изтичащия програмен период, която може да се доразвие в цялата страна през 2014-2020 г.

Управителят на ОИЦ-Видин Мариела Савкова заяви, че досега са проведени 7 информационни срещи с потребителските кооперации в региона, предстои да се проведе среща и с ПК „Наркооп“-Видин. Тя представи възможностите пред кооперациите в новия програмен период по Оперативни програми „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) и „Иновации и конкурентоспособност“. Експертът Цветомир Ценков запозна присъстващите с постигнатото по двете програми и посочи, че по ОПРЧР са сключени повече от половината договори в област Видин (53 договора на стойност над 6 млн. лв. от общо 97 договора по всички оперативни програми). Ценков призова кооперациите да са активни, защото те представляват по-голямата част от малкия бизнес в региона и имат ресурси, които могат да се доразвият с европейски средства.

Председателят на ОКС Ваня Цакинска посочи, че видинския съюз е с над 2 400 член-кооператори, което го нарежда сред водещите в страната по членска маса. Проектната активност на ОКС ще се осъществи, подчерта Цакинска, и заяви, че и занапред ще разчита на информационните услуги и експертната подкрепа на ОИЦ-Видин. Участниците в регионалната конференция обсъдиха и възможността да се обособи отделна програма, която да финансира кооперациите със средства от Европейските фондове. Управителят на ОИЦ Мариела Савкова представи европейския опит в социалното предприемачество, като успешен модел, който може да се приложи в България с подкрепата на финансовите инструменти на ЕС. В конференцията в Белоградчик участие взеха и председателят на Общинския съвет Мирослава Чавдарова и заместник-кметът Росен Младенов. Те отправиха покана към ОИЦ-Видин и ОКС да проведат следващия регионален форум отново в „града на скалите“. Предвижда се срещата да се осъществи през пролетта на 2014 г.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.