Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Видински проект – презентиран на „Open days 2013“ в Брюксел

24.10.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

„В услуга на обществото“ на Административен съд-Видин – един от единадесетте успешни проекта, представени на форума.

Проектът на Административен съд-Видин „В услуга на обществото“, финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет“ (ОПАК), бе представен като „добра практика“ за програмен период 2007-2013 г. пред над 200 души – представители на европейските институции, българското правителство и мрежата от областни информационни центрове. Видинският проект бе един от единадесетте успешни проекта, презентирани на 9 октомври 2013 г. в Брюксел на „Open days 2013“. България участва в европейската инициатива за първи път. Това заяви на среща с медиите управителят на Областен информационен център-Видин Мариела Савкова, която присъства на „Open days 2013“.

Експертът „Комуникация, информация и логистика“ Цветомир Ценков запозна присъстващите с проект „В услуга на обществото“, като посочи, че е той е един от първите в съдебната система, финансирани от ОПАК и е включен в брошурата с добри практики на програмата. Управителят на ОИЦ-Видин Мариела Савкова съобщи на медиите, че центърът се е включил в инициативата на ЕК Месец на единния пазар чрез регионалната конференция с потребителските кооперации – с акцент върху пазара на труда. Савкова запозна средствата за масова информация и с процедурата „Технологична модернизация на малки и средни предприятия“, която се финансира от Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“.

Експертът Цветомир Ценков съобщи, че за първи път във Видин е проявен интерес от собствениците на цял жилищен блок по проекта на Оперативна програма „Регионално развитие“ „Енергийно обновяване на българските домове“. Екипът на ОИЦ-Видин е в готовност да проведе информационни срещи със собствениците, за да повиши интереса към процедурата, по която до момента е подадено 1 заявление.

В края на срещата управителят на ОИЦ-Видин Мариела Савкова запозна подробно медиите с участието си в тематичните работни групи на „Open days 2013“. Савкова акцентира на опита на Полша в усвояването на средствата от ЕС и предоляването на „критичните моменти“ в управлението на проектите. Савкова изтъкна и важната роля на мрежата от областни информационни центрове в изпълнение на политиката за популяризиране на подкрепата от Европейските фондове за бенефициентите в България.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.