Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Международна научна конференция във Видин

24.10.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Международна научна конференция на тема „Модернизационни тенденции в стопанския и културен живот във Видинско и Тимошко /19-20 век/ започна във Видин.

В конференцията участват историци, филолози, архивисти и изследователи от България и Сърбия. В продължение на два дни те ще представят свои изследвания за развитието на стопанството, архитектурата, просветата, културата, изкуството в двата съседни района на България и Сърбия. От 2003 година “Държавен архив”-Видин поддържа приятелски контакти с исторически архив “Тимошка крайна” - Зайчар и исторически архив “Неготин”, Сърбия.

Това каза при откриването на форума Светлана Кръстева, началник отдел “Държавен архив”-Видин. Тя добави, че в резулатат на съвместната работа се е зародила идеята за провеждането на настоящата конференция. “В развитето на двата региона е имало и има много паралели, взаимни влияния и обширно поле за проучване. Целта ни е да се коментират различните аспекти в сферите на образованието, духовната и материалната култура. Да се дискутират форми на взоимодействие между двата народa”, каза Светлана Кръстева.

Тя добави, че се надява проявата да спомогне и за междурегионалното сътрудничество, както и за утвърждаването на Видин като исторически и културен център на Северопазада.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.