Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Възстановиха бюст-паметника на Найчо Цанов

25.10.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Видинският кмет откри възстановения бюст-паметник на Найчо Цанов.

Със заупокойна молитва и водосвет, отслужени от архимандрит Поликарп, започна тържествената церемония пред възстановения паметник на Найчо Цанов в Крайдунавския парк. Преди почти четвърт век бронзовият бюст на родения в нашия град виден политик бе откраднат и унищожен. Във връзка с 90-годишнината от смъртта му Инициативен комитет, в който участваха кметът на Видин Герго Гергов, председателят на Радикалдемократическа партия Захари Петров, видни учени и общественици, започна събирането на средства за възстановяване на бюст-паметника на великия българин.

„Днес е специален ден за Видин. Успяхме да доведем до край нашето намерение да възстановим бюст-паметника на един именит българин, на един голям политик и общественик. Изключително съм щастлив, че това се случва в навечерието на духовния празник на Видин – Димитровден“ – отбеляза в словото си Гергов. Той каза, че сме длъжници към паметта на Найчо Цанов. И благодари на председателя на Радикалдемократическата партия Захари Петров и на всички, които са се включили в инициативата да бъде възстановен бюст-паметника. „Искам да призова видинчани да пазят и почитат това място, както и всички културно-исторически паметници на територията на нашия град. Начинът, по който се грижим за своето наследство, показва ясно какво е отношението ни към него. Въпросът не е в това дали общината ще поправи по-рано или по-късно разрушеното, а какво правим всички ние, за да опазим съграденото! За да имаме повод да се гордеем със своята история и да сме истински родолюбци!“ – призова видинският кмет.

От своя страна председателят на Радикалдемократическата партия Захари Петров благодари за положените усилия от Община Видин, за да стане тази кауза реалност. Той направи специален подарък на Гергов – Химн на радикалдемократите, носещ името на първия в историята ни радетел за морал в политиката и за свобода на словото – Найчо Цанов.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Хотел Видин

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.