Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Увеличиха цените на автобусните билети до Калафат и Крайова

02.07.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

С въвеждането на таксите на Дунав мост 2 увеличиха цените на билетите за автобусите, преминаващи през съоръжението .

Това съобщи пред Фокус Красимира Асенова, управител на пътническа агенция. Увеличението е с 3 лв. „Цената на билета до Калафат в едната посока от 5 лв. става 8 лв, а за Крайова от 15 лв - 18 лв. Таксите за преминаване на голям автобус през Дунав мост 2 само в едната посока е 25 евро, а за автобус до 23 места е 23 евро. От агенцията са очаквали тези такси да бъдат намалени, но след като са останали в този размер, са били принудени да увеличат цената на билетите”, обясни Красимира Асенова. Тя посочи, че с новите цени рязко е намалял и потокът от пътници към Калафат.

„Пътуващите са предимно за Крайова, защото там има университет, в който учат много видински деца и тази линия им е удобна. Но, останалите автобусни линии до Калафат вероятно ще ги съкратим драстично. За това трябва да уведомим обаче министерството на транспорта и след месец да предприемем тази стъпка”, обясни управителят на агенцията. Засега се съкращава извънредния автобус в 12,30 ч от Видин за Калафат и в 15,30 от Калафат за Видин, обясни Асенова. При рязко намалелия поток от пътници – над 70% за Калафат от пътническата агенция са били принудени да пуснат малки автобуси до 23 места. С разписанието, което бе обявено при пускането на Дунав мост 2, се пуснаха две автобусни линии за Крайова – в 6:30 ч. и в 16:00 ч., а от Крайова към Видин има превози в 8:30 ч. и 18:30 ч. Според Красимира Асенова тези две линии ще бъдат запазени. За Калафат бяха пуснати автобуси в 6:30 ч., 9:00ч., 11:30 ч., 16:00 ч. и 17:00 ч., като предстои да се уточни ще бъдат ли запазени при тези такси за преминаване през моста.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.