Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Начало на мащабна кампания сред бенефициенти

09.07.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Вицепремиерът Златанова обяви началото на мащабна кампания сред бенефициенти.

Инициативата се реализира от мрежата от Областни информационни центрове в цялата страна, съобщи за Е-Видин Цветомир Ценков, Експерт „Комуникация, информация и логистика”.

Заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова обяви началото на мащабно проучване сред бенефициенти, което ще премине под мотото „Научени уроци“. Целта на инициативата, която се изпълнява на територията на цялата страна от мрежата от областни информационни центрове, е да се установят къде са критичните места при изпълнението на проекти, финансирани със средства от европейските фондове и да се предложат начини за тяхното преодоляване. „През текущия програмен период наистина администрацията се презастраховаше, усложняваше процедурите и не разбирахме, че еврофондовете са предназначени главно за хората, а не за удобството на държавната администрация. Целта ни е да обхванем максимален брой бенефициенти на различни по вид проекти, за да видим с какви проблеми те са се сблъсквали...“, обясни още вицепремиерът.

За инициативата е разработена анкетна карта, която обхваща всички етапи на изпълнение на проект – от кандидатстването, до финалното отчитане. Цялата мрежа от областни информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България ще търси проактивно бенефициенти на всички оперативни програми. След като данните бъдат събрани и анализирани, ще бъдат организирани кръгли маси по очертаните слаби места при изпълнението на проекти, за да се предложат работещи идеи за преодоляването им.

Всички предложения ще бъдат обобщени и предоставени на управляващите органи на оперативните програми. Вицепремиерът подчерта, че разчита изключително много на конструктивизма на администрацията, за да постигнем наистина улесняване на бенефициентите при сигурни и ефективни процедури.
Централният информационен и координационен офис, който отговаря за методическата подкрепа на мрежата от Областни информационни центрове, ще публикува регулярно на Единния информационен портал www.eufunds.bg данни за развитието на инициативата. Информация за инициативата и анкетната карта можете да получите във всеки областен информационен център.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.