Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

От Бойница стартира кампанията „Научени уроци“

10.07.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Екипът на ОИЦ-Видин проведе и обучение „Какво трябва да знаем за Еврофондовете“.

Днес в Бойница стартира за област Видин кампанията „Научени уроци“. Целта на инициативата е да се установят къде са критичните места при изпълнението на проекти, финансирани със средства от европейските фондове и да се предложат начини за тяхното преодоляване. Кметът на община Бойница Анета Генчева, която попълни първа в област Видин като представител на бенефициент анкетната карта, приветства кампанията и посочи, че се надява да се отчетат посочените проблеми. Генчева заяви, че очаква в следващия програмен период да се ползва румънския опит и да се създаде за общините фонд за поемане на част от финансовите корекции. Кметът на община Бойница предложи и да се опрости Законът за обществените поръчки, както и да съкратят сроковете за съгласуване.

В Бойница, при много голям интерес, екипът на ОИЦ-Видин проведе и обучение „Какво трябва да знаем за Еврофондовете“, част от цикъла „Европейска лятна академия“. Управителят на центъра Мариела Савкова и експертът Цветомир Ценков запознаха присъстващите с Оперативните програми в настоящата финансова рамка и в периода 2014-2020 г., Кохезионната политика – история, мисия и цели, често допускани грешки и научени уроци от периода 2007-2013 г.

Бяха дадени примери за успешните проекти в област Видин и община Бойница. Кметът на общината Анета Генчева и директорът на „Специализираната администрация“ Катя Вълчева посочиха, че средствата от Европейските фондове са основен източник на инвестиции в капиталовите разходи на Бойница и се надяват в следващия програмен период общината да е още по-успешна в усвояването им. До момента в Бойница от различните финансови инструменти на ЕС са договорени близо 7 млн. лв.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.