Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Появяват се гъбни болести по лозята във видинско

14.07.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Влагата и високите температури са причина за появата на гъбните болести по лозята според специалист.

Тази година е много благоприятна за лозовите насаждения заради влагата и температурата, което е спомогнало за здрави, дебели и силни леторасли, казват специалистите. Влагата и високите температури обаче са причина за появата на гъбните болести по лозята в този период на годината.

В момента може да се засече оидиум, който през тази година се е появил малко по рано по лозовите масиви, обясни пред “Фокус” Красимира Владимирова, главен асистент по лозарство в Комплексна опитна станция – Видин. В масивите се засича и лозова краста, но тя се проявява вече от години. Това е малко акарче, което смуче соковете от долната страна на лозовия лист и предизвиква появата на малки гърбици по листа, допълни Красимира Владимирова.

Според нея тази година ще е добра за лозарите от Видинско, ако до прибирането няма никакви природни аномалии. Тя предупреди обаче за една от опасните болести, която напоследък се проявява в региона - Еска (бяло дървесинно гниене при лозята) Главният асистент по лозарство посочи, че болестта се проявява в някои лозови масиви в областта. Във Видинска област няма поразени цели лозови масиви, но отделни лози вече са заразени от различни болести, поясни Красимира Владимирова. Болестите по лозята се проявява обикновено в години като тази – с много високи температури, много валежи и висока влажност на въздуха. При бялото дървесинно гниене процесът е необратим, заразата е много силна и стопаните трябва да наблюдават внимателно лозята си. За предпазване от болестите по лозята е необходимо да се използват комибинирани препарати за пръскане, обясни Красимира Владимирова.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.