Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

КЗК наложи парична глоба на "ВиК - Видин"

15.07.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Глоба от 211 715 лв. наложи Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) на ВиК - Видин заради злоупотреба с господстващо положение.

Глобата на регулатора е заради злоупотреба с господстващо положение, съобщи Капитал.
Причината за санкцията е необоснован според регулатора отказ на дружеството да присъедини към водоснабдителната мрежа имот, собственост на "Витрейд".

Няколкогодишен спор.
Спорът между компанията и "ВиК - Видин" има няколкогодишна история. Обвиненията са предявени в края на 2006 г., а жалбата до КЗК е от началото на 2011 г. Водоснабдителното дружество е обвинено, че е оставило без вода сграда на "Витрейд" – мебелна къща, заради неплатени суми за услугата от предишния ползвател на имота "Нова Деница". Последната е свързана с бизнесмена Христо Ковачки. Според ръководството на "ВиК - Видин" тогава е установена кражба на вода в сградата, поради което и водата в нея е спряна. "Нова Деница" обаче не е платила натрупаната сума за използваната услуга в размер на 5-6 хил. лв. След заведено и спечелено от доставчика на услугата съдебно дело чрез съдия-изпълнител са събрани около половината от парите, а останалите остават като несъбрани задължения. Следват поредица от прехвърляния на имота от фирма на фирма преди във владение да влезе "Витрейд".

И с глоба, и с несъбрани дългове.
"Витрейд" сезира и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), която задължава "ВиК - Видин" да пусне водата на новия собственик на сградата и да си търси дълга от предишния й ползвател. По думите на управителя на "ВиК - Видин" Георги Владов обаче "Витрейд" и "Нова Деница" са свързани, а управител и на двете компании е Страхил Василев. Според информация от ръководството на водното дружество след решението от ДКЕВР, без да е събрало цялото си задължение и след подаване на съответните документи от "Витрейд" водата в сградата е пусната. Антимонополният регулатор също приема, че водоснабдителното дружество е злоупотребило с монополното си положение, опитало се е да получи плащане на чужди задължения в сградата, а като единствен доставчик на ВиК услуги в гр. Видин е лишило напълно "Витрейд" от алтернативи и възможност да осъществява дейността си. С тези мотиви КЗК налага имуществената санкция в размер на 211 715 лв. Така водната компания се оказва и санкционирана, и с несъбрани дългове. Наложената от КЗК глоба може да бъде обжалвана пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.